این چهره مادران بعد از شهید شدن فرزندانشان می باشد.
پروين فهيمی و هاجر رستمی، مادران دو جوان کشتهشده در رويدادهای پس از
دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران اعلام کردند که پیگيریهايشان
در رابطه با يافتن قاتلان فرزندانشان به جايی نرسيده است.
خانم فهيمی افزود: "متأسفانه هيچ کس برای ما هيچ کاری نکرده است، نه فعالان حقوق بشر و نه مسئولان کشور خودمان. حالا بايد متوسل به سازمان ملل بشويم و ببينيم آنها کاری برای ما انجام میدهند. اگر آنها هم کاری انجام ندهند ديگر همه چيز تمام است و فايدهای ندارد."
پروين فهيمی تأکيد کرد: "من از اول که سهراب مُرد گفتهام اگر در کشور خودم نتوانم پاسخ بگيرم و مراجع قانونی کشورم پاسخگو نباشند، مجبور میشوم از مراجع بينالمللی استفاده کنم."
سهراب اعرابی، جوان ۱۹ سالهای بود که در جريان اعتراضها به نتايج انتخابات رياست جمهوری ۱۳۸۸ در تظاهرات روز ۲۵ خرداد ناپديد شد و مادرش پس از پیگيریهای بسيار با مراجعه به اداره تشخيص هويت در تاريخ ۲۰ تيرماه، عکس و پيکر بیجان فرزندش را يافت. هنوز معلوم نيست که سهراب اعرابی در چه تاريخی کشته شده است.
همچنين هاجر رستمی، مادر ندا آقاسلطان، جوان ۲۷ سالهای که او نيز در رويدادهای پس از انتخابات رياست جمهوری در روز شنبه ۳۰ خردادماه ۱۳۸۸هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد؛ از عدم رسيدگی به شکايتهايش سخن گفت.
خانم رستمی از محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران پرسيد که "چرا ما بايد اينقدر کشور ناامنی داشته باشيم که بيايند بکشند و بروند، بدون اينکه اتفاق خاصی بيفتد."
وی در مورد پیگيریها از قوه قضائيه در رابطه با کشته شدن دخترش گفت: "آخرين جوابی که به من دادند اين بود که بايد صحنه قتل ندا را بازسازی کنند. حالا من حدود نزديک به هفت ماه است که منتظرم تا به من زنگ بزنند و من سر صحنه قتل بروم."
هاجر رستمی گفت: "آقای احمدینژاد با يکی از معتبرترين رسانههای دنيا صحبت میکند و میگويد ندا توسط عوامل بیبیسی کشته شده؛ حتمأ سند و مدرکی برای حرفهايش دارد. من بارها پیگيری و شکايت کردم ولی به نتيجهای نرسيدم حالا که آقای احمدینژاد به اين نتيجه رسيدند از او میخواهم که حتمأ اين کار را برای من بکنند و قاتل را تحويلم دهند."
محمود احمدینژاد در سفر شهريورماه خود به آمريکا برای شرکت در نشست عمومی سازمان ملل؛ در نشست خبری با رسانههای آمريکايی معترضان به نتايج انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری ايران را عده قليلی ناميد که ساختمانها را تخريب میکنند و خودروها را به آتش میکشند.
وی گفت: "متأسفانه ۳۳ نفر در حوادث بعد از انتخابات کشته شدند که بيش از دو سوم آنها از نيروهای انتظامی يا مردم عادی هوادار دولت بودند."
مادر ندا آقاسلطان در پاسخ به اين اظهارات گفت: "من هميشه گفتهام الآن هم میگويم؛ ندا به قصد تظاهرات از خانه بيرون رفت و ديگر برنگشت. ندا نه بسيجی بود و نه مسألهای داشت که بخواهد چيزی را تخريب کند."
هاجر رستمی گفت: "من سئوالم اين است که چرا اصلأ خبرنگارها با او (احمدینژاد) مصاحبه میکنند، مگر او را به رسميت میشناسند، مگر حرف های او سند است."
پيش از اين تارنمای جنبش راه سبز (جرس) در گفتوگو با گروهی از خانوادههای کشتهشدگان رويدادهای سال ۸۸ از آنها در مورد اظهارات محمود احمدینژاد در نيويورک پرسيده بود. در اين مصاحبهها خانوادهها گفته بودند که "احمدینژاد و حکومت ايران نه تنها طی دو سال هيچ قاتلی را معرفی نکردهاند بلکه با اظهارات دروغين نمک به زخم آنها میپاشد."
اين خانوادهها از رسانههای بينالمللی خواسته بودند که بهجای گفتوگو با محمود احمدینژاد صدای خانوادههايی را بشنوند که با وجود ناامنی در داخل ايران بارها از مراجع قانونی کمک خواستهاند تا آنها را در شناسايی قاتلان فرزندانشان ياری کنند.
رادیو زمانه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر